Blog

Terapie v lese

21.01.2023

Do rukou se mi dostala úžasná inspirující knížka od Ulli Felberové - Lesní lázeň. Chci se s Vámi podělit o některé tipy, jak relaxovat a uzdravovat se v přírodě. A zase mě napadla tato myšlenka, kdybychom se měli více rádi, tak bychom si každý den našli aspoň chvilku, kterou můžeme strávit v klidném kousku přírody.

Různobarevné odstíny potravin rostlinného původu jsou způsobeny tzv. fytochemikáliemi, tyto pigmenty dodávají rostlinám barvu, chuť i vůni.

Terapie vůněmi neboli Aromaterapie je alternativní metoda, při které se využívají esenciální oleje a další aromatické rostlinné sloučeniny.

Říká se, že štěstí začíná v hlavě. Vše, co v životě chceme dokázat, jak se cítíme, čím se zabýváme, pro jakou životní cestu se rozhodneme, to všechno závisí jen na nás. Každý jsme odpovědní za svůj život a můžeme se tak svobodně rozhodnout, zda šťastní budeme nebo zůstaneme raději v roli oběti, která nemůže ovlivnit svoji životní cestu.

Jóga znamená obnovení spojení individuálního Já s universálním Bytím. Ve staroindických literárních dílech se mluví o józe jako o způsobu meditace a uctívání.

Náš život se děje právě teď a tady. Pokud čtete tento text, ale přemýšlíte o tom, co jste dnes ještě měli udělat , nežijete přítomností. Podle výzkumů žijeme až z 80% v minulosti nebo budoucnosti. Moc času na "skutečný život" tedy nemáme. Jak tedy zastavit naši přehlcenou mysl, která řeší nejen přítomné problémy, ale i události, které již proběhly...

© 2022 Všechna práva vyhrazena
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky